Huidverjonging IPL behandeling

Huidverjonging IPL behandeling

Huidveroudering is een natuurlijk proces dat al rond je 25e jaar begint. Door leeftijd en erfelijkheid zal het collageen in uw huid verminderen. Invloeden van buitenaf zoals zon, luchtvervuiling en roken versnellen dit proces. In de loop der jaren zal uw huid dus minder elasticiteit en stevigheid krijgen waardoor de eerste fijne lijntjes ontstaan.

Bij praktijk Permanently kunnen we met IPL de verschijnselen van huidveroudering zoals bijvoorbeeld rimpels en verslapping van de huid, op een effectieve manier behandelen. De huid wordt na de behandelingen namelijk zelf aan het werk gezet en zal niet alleen sterker, maar ook gezonder worden.

De IPL lichttherapie behandeling zorgt voor stimulatie van collageen en elastine in de diepere lagen van de huid (dermis) waardoor niet alleen rimpels verminderen, maar de huid ook steviger en strakker oogt.

Voorzorg

Minimaal twee weken voor de behandeling mag u het te behandelen huidgebied twee weken niet aan zonlicht of zonnebank blootstellen.

Consult

Voorafgaand aan de behandeling vindt er altijd een uitgebreid consult plaats. Tijdens dit gesprek wordt gekeken wat uw wensen zijn en worden de behandelmogelijkheden met u besproken. Ook zal de huidspecialist u vragen stellen omtrent uw gezondheid. Aan de hand van de verzamelde gegevens stelt uw behandelend huidspecialist samen met u een behandelplan op.

De behandeling

U krijgt een bril op ter bescherming van uw ogen tegen het licht. De specialist brengt een laagje gel aan in het behandelgebied. Het IPL handstuk geeft lichtpulsen af met de nodige energie intensiteit. U merkt een gevoel van warmte door de huid heen gaan dat binnen een fractie van een seconde wegtrekt. Na de behandeling wordt de huid verzorgd met een speciale verkoelende crème en zonnebrandcrème. De huidspecialist kan ook als u dat wilt een intensieve recovery zink masker aanbrengen wat de huid direct koelt en hydraten en een camouflagecrème aanbrengen.

Een behandeling kan tevens in combinatie met microdermabrasie worden uitgevoerd voor het beste resultaat.

Na de behandeling

Direct na de behandel kan de behandelde huid rood zijn. Vaak is dit na een half weer weggetrokken.

Nazorg en productadvies

Het is essentieel om na de behandeling 4 weken uit de zon te blijven (ook geen zonnebank). Gebruik daarom op zonnige dagen altijd een zonnebrandcrème met factor 30 of hoger.

Te verwachten resultaat

Direct na de behandeling ziet je huid er al frisser en gezonder uit. De huid heeft tijd nodig om collageen en elastieken aan te maken. Na 2 à 3 weken zijn de eerste resultaten al zichtbaar.

Aantal behandelingen en frequentie

De behandeling wordt doorgaans in kuurverband aangeboden van 6 behandelingen met een interval van 2 tot 3 weken.

Aanvullende behandelmethodes

De behandeling is in sommige gevallen goed te combineren met de Quanis dermafiller zonder naalden.

Afspraak maken

Wilt u meer weten over deze behandeling? U kunt bij ons geheel gratis en vrijblijvend een consultgesprek inplannen. Praktijk Permanently is naast de reguliere openingstijden ook in de avond en op zaterdag geopend. Wij verwelkomen u graag in onze praktijk!

Maak afspraak

Afspraak maken

Wilt u meer weten over deze behandeling? U kunt bij ons geheel gratis en vrijblijvend een consult gesprek inplannen.

Consult inplannen

Of bel direct

Nu bellen