fbpx Skip to main content

Acnetherapie

Afspraak makenGratis consult

Acnetherapie

Acne komt vaak voor in de pubertijd, maar ook op latere leeftijd kan het plotseling ontstaan. De oorzaak ligt vaak bij veranderingen in de hormoonspiegel in je lichaam. Ook andere factoren kunnen een rol spelen, zoals voeding, leefstijl en stress.

Bij Skinsis Clinic kunnen we acne effectief behandelen. Het doel van acnetherapie is het verminderen van acne en het voorkomen van littekens op de huid. Met acnetherapie wordt de huid diep gereinigd van de verstoppingen en onzuiverheden. De plekjes worden op een handmatige manier verwijderd. Vervolgens wordt de peeling toegepast, die op een veilige manier de huid verdunt, talg absorbeert en antibacterieel werkt.

Consult

Voorafgaand aan de behandeling vindt er altijd een uitgebreid consult plaats. Tijdens dit gesprek wordt gekeken wat uw wensen zijn en worden de behandelmogelijkheden met u besproken. Ook zal de huidspecialist u vragen stellen omtrent uw gezondheid. Aan de hand van de verzamelde gegevens stelt uw behandelend huidspecialist samen met u een behandelplan op.

Voorzorg

Minimaal twee weken voor de behandeling mag u het te behandelen huidgebied twee weken niet aan zonlicht of zonnebank blootstellen. Stop 2 dagen voor de behandeling met medicatiecrèmes, zoals benzoylperoxide, antibiotica crème of vitamine A-zuur. Mannen mogen zich tot 24 uur voor de behandeling niet in het gezicht scheren. Op de dag van de behandeling mag je geen koortslip hebben i.v.m uitbreiden van de koortslip.

De behandeling

De acnébehandeling start met oppervlaktereiniging waarbij de huidtherapeut talg, vuil en dode huidcellen verwijdert. Daarna brengt ze een lotion aan die de huid verweekt, de huiddoorbloeding stimuleert, de poriën opent, reinigt en desinfecteert. De huid is dan klaar voor het aanprikken en uitdrukken van puistjes en mee-eters. Met een dunne naald maakt de therapeut een opening waardoor zij het opgehoopte talg naar buiten drukt. Zo verwijdert ze zorgvuldig de puistjes en mee-eters. De peeling die volgt desinfecteert, activeert de doorbloeding en het lymfesysteem, trekt onzuiverheden uit de huid en zorgt voor een snelle celvernieuwing. Na de peeling behandelt zij de huid met een lotion die talgproductie vermindert en de huid desinfecteert, kalmeert en geneest. Tot slot brengen we een hydraterende crème aan, die vrij is van olie en olieachtige stoffen en de juiste vochtigheidsgraad aan de huid geeft.

Aantal behandelingen

Het aantal behandelingen hangt af van de mate van de factoren die acne veroorzaken, zoals stress en hormonen. Gemiddeld zijn er 6 behandelingen nodig met een interval van 2-3 weken. Na de eerste behandelingen is er al zichtbaar resultaat.

Nazorg en productadvies

Nadat de behandeling is uitgevoerd begint de huid na 2-3 dagen te schilferen. Dit is een gewenste reactie en de schilfering kan tot 5-6 dagen duren. Krab niet aan de velletjes, dit voorkomt littekenvorming. na de behandeling mag je 48 uur niet zwemmen of naar de sauna.

De zonnebank is sterk af te raden, omdat je huid kwetsbaar is. Smeer je huid regelmatig in met zonnecreme met spf 30-50. Om de behandeling te ondersteunen bieden wij thuisproducten aan van Skinceuticals. Productinformatie wordt in de praktijk uitgelegd. Je mag je huid direct na de behandeling camoufleren met Oxygenetix. Deze medische camouflage bevat geen parfum en parabenen.

Aanvullende behandelmethodes

De behandeling is in sommige gevallen goed te combineren met microdermabrasie of medische peelings.

Vergoeding door de zorgverzekeraar

Deze behandeling kan worden vergoed door uw zorgverzekeraar. Vraag uw zorgverzekeraar of het al dan niet wordt vergoed. Praktijk Permanenlty is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en al onze huidtherapeuten staan geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Afspraak maken

Wilt u meer weten over deze behandeling? U kunt bij ons geheel gratis en vrijblijvend een consultgesprek inplannen. Skinsis Clinic is naast de reguliere openingstijden ook in de avond en op zaterdag geopend. Wij verwelkomen u graag in onze praktijk!

Afspraak maken

Afspraak maken

Wilt u meer weten over deze behandeling? U kunt bij ons geheel gratis en vrijblijvend een consult gesprek inplannen.

Consult inplannen

Of bel direct

Nu bellen
BOEK HIER EEN GRATIS CONSULT