fbpx Skip to main content

De winter begint nu pas echt en je vraagt je misschien af waarom we het over ontharen hebben? In deze blog leggen we uit waarom je nu met laserontharen moet beginnen.  

Allereerst leggen we uit wat laserontharing is. Laserontharing is een blijvende oplossing voor ongewenste haren. Deze behandeling wordt ingezet op het lichaam of op het gezicht. Bij laserontharing worden de haarwortels vernietigd door middel van een laserstraal. De laserstraal is zo ingesteld dat het warmte afgeeft, zodra het in aanraking komt met het donkere pigment wat zich in een haar bevindt. De haarwortel kan deze warmte niet verdragen en wordt vernietigd. Hierdoor komt het haar niet meer terug. Laserontharing is een veilige behandeling en wordt op een gecontroleerde manier uitgevoerd, waardoor er geen schade aan de huid ontstaat.

Het is van belang om de behandeling uit te laten voeren door een gediplomeerde schoonheidsspecialiste die aangesloten is bij ANBOS of een gecertificeerde huidtherapeut die lid is van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten. Zo kun je optimaal genieten van de voordelen van de behandeling. Hieronder geven we 5 redenen waarom je nu zou moeten starten met laserontharen.

1. Nu starten, van de zomer optimaal genieten!

Er zijn meer behandelingen nodig om het gewenste resultaat te behalen. Dat komt omdat de haren een groeicyclus hebben. Om het haar te vernietigen moet het haar in de groeifase zitten. Na de groeifase is er nog een overgangsfase en een rustfase. In de groeifase bevat de haarwortel het meeste pigment waardoor hij het makkelijkste te behandelen is. In de overgangsfase stopt het haar met groeien en verliest het pigment. Aan het einde van de rustfase valt het haar uit het haarzakje en begint de haarcyclus weer opnieuw. Als een haar zich in de laatste twee fases bevindt kan deze niet effectief vernietigd worden, omdat het haar niet voldoende pigment bevat. Hierdoor kan de laser het haarzakje niet kapot maken. Dit is de reden waarom het belangrijk is op welk moment de behandeling plaatsvindt. Voor het gezicht is het verstandig om 6 weken tussen de behandelingen aan te houden en op het lichaam 6 tot 8 weken. Rug en schouders bij mannen heeft iets langer de tijd nodig omdat de haren minder snel groeien. 

De hoeveelheid behandelingen is verschillend per persoon, maar gemiddeld zijn er 8 behandelingen nodig voordat het gewenste resultaat behaald is. 

2. Laserontharing zorgt voor gemak!

“Ik hoef mij niet meer te scheren, heerlijk.“

“Geen zorgen dat er haar zichtbaar is, als ik spontaan ga zwemmen of naar het strand ga.“

“Ik heb gelukkig geen last meer van ingegroeide haren.“

Yes, we know! Dit klinkt als muziek in de oren. Dit zijn de meest voorkomende reacties die ik we krijgen als iemand klaar is met zijn of haar laserbehandelingen. Onze klanten geven vooral aan dat het zorgen wegneemt en gemak bezorgd.

3. Laserontharing, het meest effectief als de huid niet zongebruind is

Wanneer je start met het laseren van de haren, reageert deze op het pigment in de haarwortel, hierdoor is het belangrijk dat de huid zo min mogelijk pigment bevat. Zo herkent de laser gemakkelijk de haren en voorkom je verbranding van de huid. Zodra de huid minder wordt blootgesteld aan de zon, neemt de pigmentaanmaak vanzelf af. In de winter bevat de gemiddelde huid het minste pigment en daarom is de winter een goed moment om te starten met laserontharing.

4. Het is vrijwel pijnloos

In tegenstelling tot het waxen van haren is laserontharen vrijwel pijnloos. Als het gebied vooraf gekoeld wordt is alleen warmte voelbaar. Een groot voordeel is dat je van iedere opvolgende behandeling minder zult voelen, omdat de haren dunner worden. Hierdoor ontstaat er minder warmte in het haar en is er dus ook minder warmte voelbaar.

5. Vergoeding voor laserbehandelingen

Als je als vrouw overbeharing in het gezicht hebt, dan kom je in veel gevallen in aanmerking voor een vergoeding via de zorgverzekering. De vergoeding is mogelijk op voorwaarde dat de behandelingen uitgevoerd worden door een praktijk die aangesloten is bij de ANBOS of de NVH (Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten). Je kunt meer informatie opvragen bij jouw zorgverzekering.

Mocht je meer willen weten, dan ben je altijd welkom voor een gratis en vrijblijvend consult. Boek hier een gratis consult.

Leave a Reply

BOEK HIER EEN GRATIS CONSULT